Kamboçya Çalışma ve Mesleki Eğitim Bakanı TDV'yi ziyaret etti

Kamboçya Çalışma ve Mesleki Eğitim Bakanı Oknha Osman Hassan ve beraberindeki heyet, Türkiye Diyanet Vakfı’nı ziyaret ederek, Vakfın çalışmaları hakkında bilgi aldı ve işbirliği alanlarını görüştü.

Kamboçya heyetini vakıf genel merkezinde, TDV Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Tutkun, Abdurrahman Çetin ve diğer yetkililer karşıladı.

Ziyarette konuşan Mustafa Tutkun, Türkiye Diyanet Vakfı’nın “toplumu din konusunda aydınlatmak” vazifesini icra eden Diyanet İşleri Başkanlığına yardımcı ve destek olmak amacıyla 13 Mart 1975 tarihinde kurulduğunu, insanlık yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Tutkun, Türkiye Diyanet Vakfı’nın, yurt içindeki 996 şubesi, dünyada 102 ülke ve bölgedeki temsilcilikleriyle, eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden dini hizmetleri destekleme faaliyetlerine ve uluslararası yardım çalışmalarına kadar geniş bir alanda faaliyetlerini sürdürdüğünü vurguladı. Kurulduğu günden beri Türkiye Diyanet Vakfının, öncelikleri arasında eğitimin ilk sıralarda yer aldığını belirten Tutkun, bu kapsamda eğitim burslarının yanı sıra yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri, kolej ve üniversite faaliyetleri, Uluslararası Konuk Öğrenci Programı, Uluslararası İlahiyat Programı gibi projelerin hayata geçirildiğini kaydetti.Yurt dışında 10 ülkede 14 eğitim kurumunda 2.954 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Tutkun, Kamboçya’dan lise ve üniversite düzeyince vakıf aracılığıyla öğrenci getirebileceklerini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2014 yılı Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında Kamboçya’da bin 70 gıda kolisi dağıtıldığını ve 800 kişiye de iftar verildiğini ifade eden Tutkun, 2013-2014 yıllarında Kamboçya’da 2.541 hisse kurban dağıtıldığını kaydetti.

“TDV’den destek bekliyoruz”

Aynı zamanda Kamboçyalı Müslümanları Geliştirme Vakfı Başkanı da olan Kamboçya Çalışma ve Mesleki Eğitim Bakanı Oknha Osman Hassan da vakfın faaliyetleri hakkında bilgi almak, tecrübelerinden faydalanmak ve işbirliği alanları oluşturmak için TDV’yi ziyaret ettiklerini söyledi.

Kamboçya’da nüfus oranına göre yüzde 4-5 civarında Müslüman olduğunu vurgulayan Hassan, dini yayınlar, din eğitimi, din hizmetleri gibi alanlarda Türkiye Diyanet Vakfı’ndan destek beklediklerini ifade etti. Kamboçya hükümetindeki tek Müslüman bakan olan Hassan, TDV yetkililerini ülkesine davet etti.

Ziyarette, Kamboçya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı Müsteşarı-Kamboçyalı Müslümanları Geliştirme Vakfı Yönetim Üyesi Sman Manan, Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı-Kamboçyalı Müslümanları Geliştirme Vakfı Eğitim Birimi Sorumlusu  Nos Sles de yer aldı.

01.03.2015