Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürlüğü

Vakfımızın yurt içi ve yurt dışı eğitim ve kültür hizmetleri, bu birimimizin ana faaliyet alanını teşkil etmektedir. Uluslararası öğrenci projesi kapsamında ülkemize getirilen; kuran kursu, ortaöğretim, lisans ve lisansüstü seviyesindeki öğrencilerin her türlü masrafları ile yurtiçinde vakfımız bursluluğundan yararlanan yerli öğrencilere sağlanan burs desteği birimimiz tarafından organize edilmektedir. Vakfımızın yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla, protokoller gereği yurt içindeki desteklediği eğitim kurumlarına verilen destekler de birimimizce takip edilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerini destekleme faaliyetleri kapsamında; kutlu doğum haftası etkinlikleri, camiler ve din görevlileri haftası, Diyanet işleri Başkanlığınca yurt dışından getirilen kursiyerler gibi hizmetlere verilen destek yine birimimiz tarafından takip edilmektedir. Ayrıca yurt içinden ve yurt dışından vakfımız yayınlarına yönelik talepler birimimizce değerlendirilmekte, vakfımız burslusu öğrencilerinin sosyal ve kültürel anlamda gelişmeleri için; şölenler, sempozyumlar ve kültürel geziler gibi etkinlikler birimimizce organize edilmektedir.

Mikail ÇOLAK
Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü